Gentle Expansion | Tilburg - Paul Cleuren. Architect
architect, tilburg, breda, goirle, berkel enschot, oisterwijk, den bosch, eindhoven, uitbouw, aanbouw, woonhuis, wat kost een architect, nul op de meter, circulair bouwen, zelf bouwen, duurzaam bouwen, architectuur
16536
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16536,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Gentle Expansion | Tilburg

Categorie
Architectuur, Particulier, Verbouw
Over dit project

Het woonhuis is gesitueerd in een jaren 30 woonwijk in het centrum van Tilburg. De opdrachtgever had de wens om de badkamer die gelegen was op de begane grond achter de keuken te verplaatsen naar de verdieping. Op de voormalige plek van de badkamer ontstond ruimte voor een afgezonderd thuiswerkplek en een gemoderniseerde toiletruimte.

 

Het ontwerp is een halve meter groter geworden dan de voormalige badkamer. Omdat de tuin een stadstuin is met een beperkte oppervlakte is gekozen voor een ronde hoek. Dit maakt de uitbouw in de tuin minder scherp en het geeft een ruimtelijker gevoel aan de tuin.

 

De moderne uitbouw complementeert de jaren 30 baksteen architectuur. In de woning is duidelijk leesbaar wat nieuw en wat origineel is. Alle nieuwe kozijnen en raamopeningen zijn in antraciet, evenals de dakkapel. De originele houten kozijnen met glas in lood zijn wit geverfd. Hierdoor is het een leefbare woning geworden met veel licht. Het geeft ondanks zijn beperkte woningoppervlakte door het vele licht en zichtlijnen een ruimtelijk gevoel.

 

Projectdetails:
  • opdrachtgever: particulier
  • aannemer: van Boxtel ID
  • locatie: Tilburg