Glass Extension | Spoordonk - Paul Cleuren. Architect
architect, tilburg, breda, goirle, berkel enschot, oisterwijk, den bosch, eindhoven, uitbouw, aanbouw, woonhuis, wat kost een architect, nul op de meter, circulair bouwen, zelf bouwen, duurzaam bouwen, architectuur
16698
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16698,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Glass Extension | Spoordonk

Categorie
Architectuur, Particulier, Verbouw
Over dit project

In de landerijen van Spoordonk staat een oude boerderij waar in de loop van de tijd transformaties plaatsgevonden hebben om het woongenot te verbeteren. Het huis bezit een gedateerde keuken met weinig connectie naar de omgeving. De opgave bestaat uit het ontwerpen van een nieuwe keukenruimte met veel licht en in tegenstelling met de huidige keuken een sterke verbinding naar de omliggende landerijen.

 

De uitbreiding is eenvoudig vormgegeven. Er wordt een wand toegevoegd met hierop een dak dat overloopt naar een luifel boven de voordeur.

 

De nieuwe entree wordt door het toevoegen van een luifel duidelijk gemarkeerd en de wand biedt privacy van de straat. De uitbouw staat door middel van de lichtstraat en zijlicht van de wand ‘los’ van het gebouw. De materialen die toegepast zijn bestaan uit staal en glas, de wand is opgebouwd uit verticale zwarte houten delen die afgeleid zijn van de houten gevel bekleding die veelvuldig in de omgeving terug te vinden is.