Ambassade van Polen | Den Haag

Category
Architectuur, Herbestemmen, Utiliteitsbouw, Verbouw
About This Project

De entree voor speciale gasten en diplomaten moest zichtbaarder gemaakt worden, dit is gedaan door middel van een luifel en het verplaatsen van de officiële toegang van het perceel. Het gebouw is een rijksmonument waardoor de ingreep bijzonder secuur en weloverwogen moest zijn, de nieuwe luifel van het gebouw versterkt de monumentale waarde. Verder is een extra poort aangebracht in dezelfde stijl als de bestaande omheining, doordat deze poort haaks op de entree staat creëert dit een vanzelfsprekende route naar de entree.

 

De gevel is het uitermate geschikt als canvas, op reguliere dagen kan de gevel verlicht worden met wit licht waardoor het monument zichtbaar wordt vanaf de straat. De witte kleur van de gevel is ideaal om gekleurd licht op te schijnen tijdens speciale gelegenheden, zo kan bij Pools staatsbezoek de rood-witte vlag geprojecteerd worden. Herkenbaar zonder ingreep aan het rijksmonument.