Brick Extension | Berkel-Enschot

Category
Architectuur, Interieur, Particulier, Verbouw
About This Project

Voor het creëren van meer woongenot is een aanbouw in Berkel-Enschot gerealiseerd om een grotere keuken te krijgen. De kleine voormalige keuken stond niet in verhouding tot de rest van de woning. 

 

Om de oorspronkelijke woning in zijn waarde te laten, is het nieuwe volume opgetrokken uit een donkere baksteen die  is terug te vinden in sommige details. De aanbouw contrasteerde hierdoor met de originele woning, maar krijgt door de materialisatie een subtiele visuele verbinding. De stijl van de aanbouw is klassiek en toch hedendaags.

 

Het is tijdloze architectuur gebaseerd op veel ruimtelijk gevoel, de materialisatie is tegelijk zacht en stoer. 

 

Baksteenarchitectuur is een belangrijk vertrekpunt geweest, zo omlijsten de kopse rolladen het Vlaamse metselverband. De moderne aanbouw genereert door de slanke hy-line kozijnen  veel licht en zicht naar de achtertuin, waarbij de vloer doorloopt van binnen naar buiten. De aanbouw huisvest de leefkeuken met kookeiland. Tevens functioneert de aanbouw als tuinkamer door het extra zitje.