Herbestemming Boerderij | Berlicum

Category
Architectuur, Herbestemmen, Interieur, Particulier
About This Project

Een herbestemming van de stal aan een langgevelboerderij. De voormalige stal wordt getransformeerd naar volwaardige nul-op-de-meter woning. Dit door nieuwe installaties aan te brengen, alle wanden vanuit binnen en het complete dak volledig te isoleren.

 

 

De boerderij lag tijdens de tweede wereldoorlog tussen de oorlogslinies, de kogelinslagen zijn terug te lezen in de gevels. Er is voor gekozen om het voegwerk opnieuw uit te voeren maar de geschiedenis in het zicht te laten. Oorspronkelijke gevelopeningen worden in ere hersteld, deze bieden licht en zichtlijnen in de vide en royale leefruimte.

 

 

In de woning worden alle secundaire functies zoals toiletten, bergruimtes en keukenkasten weggedetailleerd achter een volume dat opgebouwd is uit verticale houten latten. Deze houten latten creëren warmte in het interieur en passen goed bij gevlinderde betonvloer