Verbouwing Monument | ‘s-Hertogenbosch

Category
Architectuur, Herbestemmen, Interieur, Particulier, Verbouw
About This Project

Het appartement is gelegen in de historische wijk ‘De Muntel’ te ‘s-Hertogenbosch. De monumentale beneden woning is gebouwd in het begin van de vorige eeuw met rijke metselwerkdetails. In de loop der tijd zijn een aantal aanpassingen gedaan aan de woning, zo is een badkamer aangebouwd en zijn de originele kozijnen vervangen voor kunststof varianten. De woonkamer grenst aan zowel de straatzijde als de tuin die prettig gesitueerd is op de avondzon.

 

De wens om een grotere keuken te creëren met een werkbaar kookeiland is gerealiseerd door de muur tussen de woonkamer en keuken te doorbreken. De hal is royaal van opzet, doordat een portiek is terug gebracht ontstaan de mooie verhoudingen terug in de ruimte.

 

Nieuwe grotere raampartijen in de achtergevel zorgen voor meer licht in de leefkeuken en woonkamer.

 

De badkamer en slaapkamer zijn omgewisseld ten opzichte van het vorige ontwerp, zo komt er nu voldoende daglicht in de slaapkamer. Via de royale inloopkast, die dezelfde kleur heeft als de keuken, is de badkamer toegankelijk. Tevens komt het tegelwerk van de badkamer terug in de hal en toilet. De bestaande situatie was kleurrijk doordat verschillende muren violet en okergeel gekleurd waren, deze kleuren komen op een subtiele manier terug op diverse plekken zoals bijvoorbeeld in de kastenwanden en de keuken.