Nul-op-de-Meter Woonhuis NO | Waspik - Paul Cleuren. Architect
architect, tilburg, breda, goirle, berkel enschot, oisterwijk, den bosch, eindhoven, uitbouw, aanbouw, woonhuis, wat kost een architect, nul op de meter, circulair bouwen, zelf bouwen, duurzaam bouwen, architectuur
16670
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16670,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

NOM Woonhuis NO | Waspik

Categorie
Architectuur, Nieuwbouw, Particulier
Over dit project

De NOM-woning is voor starters ontworpen aan de rand van de dorpskern van Waspik. Het kavel is uitermate geschikt voor een compacte woning die gebouwd moet worden met een strak budget.

 

Het huis heeft een klassieke hoofdvorm maar is modern en sober vormgegeven, binnen is het licht en opent het zich volledig naar de tuin met grote glasvlakken.

 

De wens voor een nul-op-de-meter woning is uitgekomen, evenals het geliefde licht dat aan alle kanten van het huis naar binnenkomt. De grote glasoppervlakken, die zijn gepositioneerd op de zichtlijnen, lopen over in terrassen. De begane grond voorziet in één grote ruimte de primaire woonfuncties. Een leefkeuken met de oriëntatie op de ochtendzon en uitzicht op naastgelegen park geven extra elan. De verdieping behelst drie ruime slaapkamers, door het ontbreken van een zolder verdieping is in iedere slaapkamer extra opbergruimte voorzien.

 

De gevelbekleding bestaat uit genuanceerde zwarte bakstenen met verticale houten accenten van Western Red Cedar delen. Het huis combineert ambachtelijke details met moderne technieken.

 

Projectdetails:
  • opdrachtgever: particulier
  • aannemer: zelfbouw
  • locatie: Waspik