Patiobungalow | Vlijmen

Categorie
Architectuur, Nieuwbouw, Particulier
Over dit project

Deze moderne patiobungalow met traditionele materialen is gelegen in een natuurlijke omgeving in Midden-Brabant. Doordat het perceel gesitueerd is naar naast gelegen waterloop is gekozen om de verplichte patio te richten naar de waterloop.

 

Aan de voorzijde oogt het huis relatief gesloten; terwijl het huis aan de achterzijde transparant is. Grote glasvlakken en een vlakke overgang van begane grondvloer naar het maaiveld zorgen voor een optimale beleving van de buitenruimte

 

De entree voorziet twee parkeerplekken en de luifel die overloopt in de carport zorgt voor een droge binnenkomst. Bij binnenkomst in een ruim opgezette hal vallen direct de zichtlijnen naar de patio op. Door het groen van de patio is de woonkamer deels zichtbaar.

 

Het groen in de patio wordt een vanzelfsprekend onderdeel van het huis.

 

De leefkeuken en woonkamer zijn geschakeld en bieden zowel privacy als connectie. Vanuit de leefkeuken is er oriëntatie naar achterliggende tuin als het uitzicht door de patio over naast gelegen natuurgebied.

 

Het ontwerp omvat een woonhuis dat in opbouw en materialisering is gebaseerd op de passiefbouw typologie en is energieneutraal.