NOM Woonhuis DJM | Riel

Category
Architectuur, Nieuwbouw, Particulier
About This Project

Deze woning is ontworpen voor een kavel in het dorp Riel. De ogenschijnlijke gesloten gevel biedt verrassend veel zichtlijnen en licht en ruimte in de woning. De villa wordt opgetrokken uit een bijzondere baksteen, de breeksteen is aan de ene zijde ruw geschaafd, de andere zijde heeft een gebroken structuur.

 

De zichtlijnen door de woning verbinden elk vertrek. De vertrekken nemen de ruimte die het nodig heeft en gebruiken de volle diepte van het pand met een optimaal uitzicht naar achterliggend ‘bos’.

 

Het uitgesproken ontwerp creëert door slimmigheden voor een prettig binnenklimaat. Door de diverse overstekken wordt in de zomer de zon tegengehouden waardoor niet gekoeld hoeft te worden, in de winter schiet de zon onder de overstekken door waardoor met de warmte van de zon het huis gedeeltelijk wordt verwarmd.